Gedeeltelijke herleving vaststellingsbesluit bestemmingsplan Buitengebied Borne, actualisatie en reparatie

Op 28 september 2010 heeft de raad van de gemeente Borne het bestemmingsplan Buitengebied Borne, actualisatie en reparatie vastgesteld. Op 2 november 2010 hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel een reactieve aanwijzing ex artikel 3.8, zesde lid, van de Wet ruimtelijke ordening gegeven ten aanzien van het onderdeel Zwartkotteweg 2e te Hertme van dit vastgestelde bestemmingsplan. Op 11 november 2010 is het raadsbesluit van 28 september 2010 alsmede het aanwijzingsbesluit van 2 november 2010 bekendgemaakt.

Op 11 januari 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een beslissing genomen op het beroep dat is ingediend tegen het aanwijzingsbesluit. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het aanwijzingsbesluit van 2 november 2010 vernietigd. Dat betekent dat daarmee het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Borne, actualisatie en reparatie alsnog voor het onderdeel Zwartkotteweg 2e te Hertme, bekendgemaakt kan worden. Gelet op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 11 januari 2012 maken burgemeester en wethouders ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn vergadering van 28 september 2010 heeft besloten het bestemmingsplan Buitengebied Borne, actualisatie en reparatie vast te stellen voor het volgende onderdeel:

  • De bestemming ‘Burgerwoning’ met de aanduiding ‘afwijkende maten’, ter plaatse van het perceel Zwartkotteweg 2e te Hertme.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 11 januari 2012 en het oorspronkelijke aanwijzingsbesluit van 2 november 2010 liggen voor eenieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van 27 januari 2012 gedurende openingstijden, bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Borne.

Beroepsmogelijkheden

Belanghebbenden kunnen met ingang van 28 januari 2012 tot en met 9 maart 2012 beroep instellen tegen het, door de vernietiging van het aanwijzingsbesluit, alsnog voor een deel vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de raad hebben ingediend.Volledigheidshalve wordt gemeld dat het instellen van beroep alleen mogelijk is voor wat betreft het onderdeel Zwartkotteweg 2e te Hertme.

Tevens kan, naast het instellen van beroep, in spoedeisende gevallen een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Indien het verzoek is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven