Logo Sittard-Geleen
Ontwerp bestemmingsplan Born - Buchten - Holtum

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 19 juli tot en met 30 augustus 2012 het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Born - Buchten - Holtum’ (NL.IMRO.1883.BornBuchtenHoltum-ON01) ter inzage ligt.

Het plangebied waarop het ontwerp bestemmingsplan betrekking heeft, wordt in het noorden begrensd door Spaansvonderen en de Maaseikerweg. In het oosten wordt het plangebied begrensd door de Rijksweg A2. De westelijke grens van het plangebied wordt gevormd door het spoor ter hoogte van Buchten en het Julianakanaal ter hoogte van Born. In het zuiden ten slotte wordt het plangebied begrensd door de Groenstraat en de Kempstraat.

Binnen dit plangebied vigeren thans 11 verschillende bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen verschillen onderling sterk wat de bouw- en gebruiksmogelijkheden betreft en zijn verouderd. Het doel van de herziening is daarom een uniform en actueel bestemmingsplan voor het hierboven omschreven plangebied vast te stellen. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op behoud en beheer van de bestaande situatie, maar zal ook mogelijkheden bieden voor nieuwe ontwikkelingen.

Voor dit plan wordt tevens een procedure op grond van de Wet geluidhinder doorlopen.

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien via de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur), Markt 1 te Geleen, en in de Stadswinkel Born (maandag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur), Kasteelhof 3 te Born.

Gedurende de genoemde termijn kunt u uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. U kunt uw zienswijzen sturen aan de gemeenteraad van Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard.

18 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven