Logo Amsterdam - West
Vaststelling ‘Paraplubestemmingsplan Stadsdeel West, Amsterdam, deel 2’

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het ‘Paraplubestemmingsplan Stadsdeel West, Amsterdam, deel 2’ op 17 juli 2012 door de stadsdeelraad van stadsdeel West is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt, met de bijbehorende stukken, vanaf 26 juli 2012, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het vergunningenloket van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.west.amsterdam.nl/wonen_en/bestemmingsplannen.

Omdat het plan de herziening betreft van een bestemmingsplan dat vóór 1 januari 2010 is vastgesteld, zijn de digitaliseringsverplichtingen uit het Besluit ruimtelijke ordening niet van toepassing.

Het ‘Paraplubestemmingsplan Stadsdeel West, Amsterdam, deel 2’ omvat de herziening van vier voorschriften uit het bestemmingsplan Westerpark Zuid. De herziening is van toepassing op alle bestemmingsvlakken met de bestemming Groen, Water 1, Water 2 en Water 3 binnen het plangebied van bestemmingsplan Westerpark Zuid en betreft het schrappen van het maximum bebouwingspercentage. Deze herziening was gedurende de bestemmingsplanprocedure onderdeel van ‘Paraplubestemmingsplan Stadsdeel West, Amsterdam’. Het oorspronkelijke plan is bij de vaststelling in twee delen opgeknipt. Deel 1 van het paraplubestemmingsplan is reeds vastgesteld op 5 juni 2012.

Gedurende zes weken na de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 25 juli 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, stadsdeelsecretaris, F. Claasen.

Voorzitter van het Dagelijks Bestuur, M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven