Logo Oosterhout
Kennisgeving voorbereidingsbesluit m.e.r.-beoordeling

Het college van Oosterhout maken bekend dat zij conform artikel 7.16 van de Wet milieubeheer een aanmeldingsnotitie hebben ontvangen van de heer Brooimans voor een wijziging van een varkenshouderij aan de Akkerweg 9/Bavelstraat 24 te Dorst.

Het voornemen is om de bestaande varkenshouderij uit te breiden en aan te passen. De aanmeldingsnotitie voorziet maximaal 5.678 vleesvarkens. Dit is een uitbreiding van 2.930 stuks, alle gespeende biggen verdwijnen echter uit de inrichting. Hierbij zal ook in de bestaande stallen (A1 en A3) een gecombineerd luchtwassysteem worden aangebracht.

Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie hebben burgemeester en wethouders van Oosterhout op 5 juli 2012 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Ter inzage

De aanmeldingsnotitie, het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 juli 2012 ter inzage gedurende zes weken ter inzage bij het informatiecentrum van het gemeentehuis te Oosterhout, geopend op afspraak van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur én op donderdag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Bezwaar

Gelet op het bepaalde in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is de beoordeling een voorbereidingsbeslissing voor de nog in te dienen aanvraag om omgevingsvergunning. Tegen deze voorbereidingsbeslissing kan geen bezwaar worden gemaakt.

Er kunnen wel zienswijze worden ingediend tegen het ontwerpbesluit op de aanvraag om omgevingsvergunning dat gelijktijdig ter inzage ligt. Daarbij kunt u uw eventuele bezwaren tegen de voorbereidingsbeslissing aangeven. Deze zullen bij de beoordeling van de zienswijzen worden betrokken.

Oosterhout, 5 juli 2012

Naar boven