Logo Zeist
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Den Dolder Zuid, Bosch en Duin, Huis ter Heide Noord’

De gemeenteraad van Zeist heeft op 17 april 2012 het bestemmingsplan ‘Den Dolder Zuid, Bosch en Duin, Huis ter Heide Noord’ gewijzigd vastgesteld. Het plangebied omvat het deel van Den Dolder dat ten zuiden van de spoorlijn Utrecht–Amersfoort is gelegen, geheel Bosch en Duin en het deel van Huis ter Heide dat ten noorden van de Amersfoortseweg is gelegen. Als uitgangspunt voor dit plan is gekozen voor het zoveel mogelijk consolideren van de bestaande planologische situatie.

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken lagen vanaf donderdag 24 mei tot en met 4 juli 2012 ter inzage. Door een storing is dit echter, helaas, niet op de goede wijze aangekondigd in De Staatscourant. Deze omissie wordt hersteld door het plan opnieuw ter inzage te leggen. Vanaf donderdag 26 juli tot en met 5 september 2012 liggen de stukken nogmaals ter inzage in de publiekshal van de gemeente Zeist. Het plan staat ook op de websites www.zeist.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende genoemde termijn kunnen nogmaals zij, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en de belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan iedere belanghebbende tijdens deze termijn op dezelfde wijze beroep instellen tegen de bij vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan. Al ingediende beroepschriften blijven ontvankelijk en hoeven niet opnieuw te worden ingediend.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het vaststellingsbesluit treedt de dag na afloop van deze nieuwe beroepstermijn in werking, tenzij gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (via het genoemde adres) een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven