Logo Drechterland
Ontwerpbestemmingsplan Hemmerbuurt 138 in Hem ter inzage

Het college van Drechterland maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hemmerbuurt 138, Hem’ ter inzage ligt van 26 juli tot en met 6 september 2012.

U kunt het ontwerp inzien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis Hoogkarspel of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud plan

Het huidige bestemmingsplan ‘Hem-Venhuizen 1997’ bestemt de gronden op het perceel tot ‘Bebouwing voor agrarische doeleinden (Af)’ en ‘Agrarische doeleinden III’. Dit bestemmingsplan staat het afwijkend gebruik voor een caravanstalling en -herstelinrichting toe. Het geldende bestemmingsplan ziet echter niet toe op het bouwen en verbouwen (renoveren) voor het afwijkend gebruik. Het afwijkend gebruik is al sinds 1978 toegestaan. De gemeente staat een planologische situatie voor die in overeenstemming is met het huidige en toekomstige gebruik. Hierbij mag geen onzekerheid bestaan over de aard van de bestemming en de mogelijkheden voor de bedrijfsvoering ter plaatse. Het ontwerpbestemmingsplan kent het perceel de bestemming ‘Bedrijven-caravanstalling en -herstelinrichting’ toe. De oppervlakte van het bestaande bebouwingsvak wordt niet vergroot.

Vooroverleg

Op 2 mei 2012 heeft de gemeente op grond van artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening aan de betrokken bestuursorganen (Provincie, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) een verzoek gedaan tot vooroverleg. Hierbij is een redelijke termijn van zes weken gesteld. De betrokken bestuursorganen hebben niet gereageerd binnen deze termijn.

Regelgeving

Dit plan wordt ter inzage gelegd op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kan eenieder:

  • schriftelijk een zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG in Hoogkarspel;

  • mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor maakt u een afspraak bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel, T: 0228-35 23 52.

Naar boven