Logo Heerenveen
Bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Heerenveen-Zuid’, gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 11 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Heerenveen-Zuid’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Heerenveen-Zuid’ bevat een actuele juridisch-planologische regeling voor de bedrijventerreinen Heerenveen-Zuid en Nieuweschoot. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden Rotstergaastweg/Heremaweg;

  • ten oosten het dorp Oudeschoot;

  • ten zuiden De Kuinder/de Tjongervallei;

  • ten westen Wolfraamweg.

Het bestemmingsplan is ter vervanging en actualisering van de nu nog geldende bestemmingsplannen ‘Heerenveen-Zuid (1992)’ en ‘Industrieterrein Nieuweschoot (1982)’. Het plan is grotendeels conserverend van aard.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het raadsvoorstel en -besluit tot vaststelling liggen met ingang van donderdag 26 juli 2012 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt het digitale bestemmingsplan inzien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/. Op deze website selecteert u het tabblad 'Bestemmingsplannen', waarna u de mogelijkheid heeft om de stukken op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0074.BPNBvterreinzuidHV-VG01.

Daarnaast is een papieren versie van het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit in te zien tijdens openingsuren op de volgende plaatsen:

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen;

  • in MFA Het Skoatterhûs, Van Leeuwenhoekweg 6 te Oudeschoot.

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van 26 juli 2012 gedurende een periode van zes weken beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten geen zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad te hebben ingediend;

Tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht, kunnen ook belanghebbenden die geen zienswijzen op het ontwerp-bestemmingsplan hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

Naar boven