Logo Hellendoorn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wijzigingsplan Centrumplan Daarlerveen

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van 28 juli 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn van 17 juli 2012 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingsplan ‘Centrumplan Daarlerveen’. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-63 02 14.

Voorts is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan in te zien via de website van de gemeente (www.hellendoorn.nl → plannen en projecten → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen in procedure → Daarlerveen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.01630000.WPDVCENTRUMPLAN-.

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan Daarlerveen.

Het plangebied ligt globaal gezien tussen de Spoorstraat, G. Nijlandstraat, G. Gritterstraat en de spoorlijn Almelo–Vroomshoop.

Met dit bestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt de uitbreiding van het buurthuis (Kulturhus), nieuwe accommodatie voor de bibliotheek en de realisatie van 4 zorgwoningen.

Burgemeester en wethouders hebben het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan.

De wijzigingt betreft een aanpassing van de bebouwingsklasse voor een gedeelte van de locatie. Daarop komt de bebouwingsklasse b in plaats van klasse a.

Degene die tijdig zijn zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij burgemeester en wethouders, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage beroep instellen.

Voor zover burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen hebben aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven