Logo Velsen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘De Leck en De Bergen’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Velsen in zijn vergadering van 9 juli 2012 het bestemmingsplan De Leck en De Bergen gewijzigd (idn: NL.IMRO.0453.BP1600LECKBERGEN1-R001) heeft vastgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan De Leck en De Bergen heeft hieraan voorafgaand vanaf vrijdag 27 mei 2011, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn meerdere zienswijzen ingediend.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied ten westen van Santpoort-Zuid, plaatselijk bekend als De Leck en De Bergen. Het gaat hier om een conserverend bestemmingsplan. Met uitzondering van enkele kleine wijzigingen zijn er geen ontwikkelingen gepland in dit plangebied. Voor enkele ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld een boerderijverplaatsing en de daarbij behorende aanleg van een weg is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘De Leck en De Bergen’ voor eenieder met ingang van 27 juli gedurende zes weken ter visie. Het vastgestelde bestemmingsplan en daarbij behorende stukken zijn in te zien bij de receptie van het stadhuis, Dudokplein 1 te IJmuiden. De receptie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Een exemplaar van het vastgestelde bestemmingsplan in te zien bij de centrale bibliotheek te IJmuiden gedurende de gebruikelijke openingstijden.

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Raad van State.

Voor zover bezwaren bestaan tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan door belanghebbenden daartegen eveneens beroep worden ingediend binnen de hier bovengenoemde termijn. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

IJmuiden, 9 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Velsen, de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven