Logo Oirschot
Bestemmingsplan ‘Herziening kernen gemeente Oirschot 2012’

Op 27 juni 2012 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan ‘Herziening kernen gemeente Oirschot 2012’ gewijzigd vastgesteld op basis van de vastgestelde ‘nota beoordeling zienswijzen en ambtelijke wijzigingen‘, die behoort bij dit bestemmingsplan’.

Dit omvat de volgende planidentificaties:

NL.IMRO.0823. BPVEEGPLAN201201-VAST

NL.IMRO.0823. BPVEEGPLAN201202-VAST

NL.IMRO.0823. BPVEEGPLAN201203-VAST

NL.IMRO.0823. BPVEEGPLAN201204-VAST

NL.IMRO.0823. BPVEEGPLAN201205-VAST

NL.IMRO.0823. BPVEEGPLAN201206-VAST

De gemeenteraad heeft ook besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in artikel 6.12 Wro; het kostenverhaal is anderszins geregeld.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan ‘Herziening kernen gemeente Oirschot 2012’ is een herziening voor alle plannen voor de kernen van gemeente Oirschot waar het oudste bestemmingsplan reeds van 2005 dateert. In de tussentijd zijn we in de praktijk verschillende ondergeschikte onjuistheden tegengekomen die hersteld moeten worden. Ook bevatten de huidige bestemmingsplannen enkele feitelijk onjuist bestemde gronden door tussentijds verleende vrijstellingen en/of verkoop van gemeentelijke gronden (groen/verkeer). We herzien in dit plan al deze feitelijke onjuistheden.

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 22 december 2011 tot en met 22 februari 2012 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van zienswijzen die zijn ingediend zijn kleine ondergeschikte wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Meer informatie over de wijzigingen is te vinden in het raadsbesluit, de zienswijzennota en het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan.

Alle indieners van de zienswijzen hebben wij op de hoogte gebracht van de wijzigingen.

De stukken kunt u terugvinden op onze website onder Bestuur en organisatie, gemeenteraad, agenda 27 juni 2012. Vanwege de vakantieperiode herhalen wij deze publicatie op 22 augustus 2012.

Beroepsmogelijkheid

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 26 juli 2012 voor de duur van 6 weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis te Oirschot. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Tegelijkertijd kunnen belanghebbenden, binnen de beroepstermijn, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 25 juli 2012

J. van Hout, secretaris.

R. Severijns, burgemeester.

Naar boven