Logo De Wolden
Vaststelling bestemmingsplan ‘Ansen, landschappelijk bouwen Om de Kamp-Broekdijk’ en verlening gecoördineerde omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid voor de bouw van vier woningen. De woningen worden geconcentreerd op een ‘nieuw erf’. Dit erf is gebaseerd op de oorspronkelijke boerderijbebouwing van Ansen. Door de aanleg van nieuw groen en eenduidig materiaalgebruik ontstaat een samenhangend geheel dat is ingepast in het karakteristieke esdorpenlandschap.

De omgevingsvergunning maakt de bouw mogelijk van één van de vier woningen.

Vaststelling

Op 12 juli 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan, ten opzichte van het ontwerp, gewijzigd vastgesteld. Dit mede naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Het plan is op de volgende twee punten gewijzigd vastgesteld:

  • er is een maximum oppervlak van 60 m2 opgenomen voor een aan-huis-gebonden-beroep en een aan-huis-verbonden-bedrijf met een afwijkingsmogelijkheid naar 100 m2;

  • De plantoelichting is verduidelijkt op het punt van de milieuzonering in verband met een aantal omliggende (hobby)activiteiten.

Meer informatie over deze wijzigingen is te vinden in de zienswijzennota en in het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Coördinatieregeling

De aanvrager heeft op grond van de gemeentelijke coördinatieverordening verzocht om toepassing van de coördinatieregeling op basis van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en aan de verordening over het coördineren van besluiten van de gemeente Wolden. Het college van B&W heeft dit verzoek gehonoreerd. Dit betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan, samen met de omgevingsvergunning voor de bouw van een van de vier woningen, in een procedure behandeld en bekendgemaakt is. Zowel het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan als de door het college van B&W verleende omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Van 26 juli tot en met 5 september 2012 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ter inzage.

Inzien kunt u via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde tijdens kantooruren;

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken zijn tevens in te zien op:

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen;

  • ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunning) door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

  • iedereen die tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tijdens de beroepstermijn kunt u ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 6 september 2012 . Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 25 juli 2012

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven