Bestemmingsplan ‘Eikendonk’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 (lid 3 en 4) van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Eikendonk’ op 13 december 2011 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 30 januari 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. U kunt dit plan ook via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl/rp/bestemmingsplan-eikendonk en via de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0796.0002133-1401.

De bronbestanden kunt u vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002133-/NL.IMRO.0796.0002133-1401/ . Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Doel en begrenzing bestemmingsplan

Het doel van het bestemmingsplan is om de ruimtelijke kwaliteit van de wijk Eikendonk te verbeteren. Daarvoor vindt in de wijk sloop en nieuwbouw van woningen plaats. De grenzen van het bestemmingsplan zijn:

  • De Bossche Pad in het noorden;

  • de Lambooybrug in het oosten;

  • de Zuid-Willemsvaart in het zuiden;

  • de Oostwal in het westen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan gaat uit van de sloop van 165 woningen. De nieuwbouw bestaat voornamelijk uit grondgebonden woningen. Rondom het Eikendonkplein worden 70 eengezinswoningen gebouwd. In het middenblok, tussen de Willem Deckersstraat en de Nieuw-Ambachtstraat, worden 36 stadswoningen, 18 appartementen en 19 wooneenheden voor een bijzondere doelgroep gerealiseerd. De stadswoningen aan de Bossche Pad hebben een werkruimte/atelier op de begane grond. Aan de zijde van de Zuid-Willemsvaart is op de begane grond ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid en (zakelijke) dienstverlening. Aan de Nieuw-Ambachtstraat worden 18 grondgebonden starterswoningen gebouwd.

In het middenblok komt onder de appartementen, een parkeervoorziening van ongeveer 90 parkeerplaatsen voor bewoners. De openbare ruimte wordt heringericht. Hier worden de overige parkeerplaatsen aangelegd. In Eikendonk wordt een parkeerregeling ingevoerd voor bewoners, bedrijven en hun bezoek. Hiermee worden de zogenaamde ‘gebiedsvreemde’ parkeerders, bijvoorbeeld bezoekers van de binnenstad, geweerd.

Ook maakt het plan de uitbreiding van de bestaande horecaonderneming Maastrichtseweg 70 met een restaurant en daarboven vier woningen mogelijk.

Beroep

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt belanghebbenden toe die zich, op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht.

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet wordt vermeld dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet op het besluit van toepassing is. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Daarnaast zal de Raad van State dit beroepschrift versneld behandelen.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak indienen. Indien het verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend gedurende de beroepstermijn treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 27 januari 2012

Naar boven