Logo Noordwijkerhout
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning Hoekgat II, De Zilk

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken volgens artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf woensdag 25 juli 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoekgat II’ met kenmerk NL.IMRO.0576.BP201200016-0002. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels, verbeelding en bijlagen;

  • de ontwerpomgevingsvergunning nr. 12062 voor het bouwen van 34 woningen.

Plangebied en doelstelling bestemmingsplan

Het plangebied betreft het terrein gelegen tussen Helmpad, Breeland, Zilkerduinweg en open bollenveld in de kern van De Zilk (ook wel lokatie ‘Hoekgat II’ genoemd). Het ontwerpbestemmingsplan heeft als doel de nieuwbouwontwikkeling op de lokatie ‘Hoekgat II’, met 34 woningen juridisch-planologisch mogelijk te maken.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van afdeling 3.6 paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (artikel 3.30 e.v.). Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft op 24 mei 2012 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingplan Hoekgat II en voor de aanverwante besluiten die nodig zijn voor de realisatie van de in het plangebied geplande 34 woningen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoekgat II’ en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met ingang van woensdag 25 juli 2012 gedurende zes weken, dus tot en met dinsdag 4 september ter inzage op het gemeentehuis, Herenweg 4, te Noordwijkerhout. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak, telefoonnummer (0252) 343 850. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente www.noordwijkerhout.nl.

Met deze gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van de Wet ruimtelijke ordening.

Zienswijzen

Gedurende de terinzagetermijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken.

De zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

De zienswijzen ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Vaststelling

De gemeenteraad zal binnen twaalf weken na afloop van de terinzagetermijn beslissen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling zal de omgevingsvergunning zo spoedig mogelijk worden verleend, waarna zowel het vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoekgat II’ als de verleende omgevingsvergunning ter inzage worden gelegen.

Naar boven