Logo Veghel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Veghel Zuid’

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Veghel Zuid’, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 28 juni 2012 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan ‘Veghel Zuid’ elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE03aa000000BP2010-VG01 en digitaal raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het bestemmingsplan Veghel-Zuid is een actualisering van diverse bestemmingsplannen in het gebied tussen de Zuid-Willemsvaart, Rembrandtlaan, Erpseweg, Scheifelaar en De Leest. Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk consoliderend en voorziet in enkele toekomstige ontwikkelingen:

  • Aanleg ontsluitingsweg Scheifelaar II - Erpseweg

  • Herontwikkeling locatie sportschool Van Dijk naar woningbouw (via een wijzigingsbevoegdheid)

  • Herontwikkeling schoollocatie Groen van Prinsterenlaan naar woningbouw (via een wijzigingsbevoegdheid);

  • Herontwikkeling diverse openbare gebouwen op de locatie Jan van Galenstraat/Jan Pieterszoon Coenstraat naar woningbouw (via een wijzigingsbevoegdheid).

Het bestemmingsplan ‘Veghel Zuid’ is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • a. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen:

    • Het leidingenbeloop van NV Nederlandse Gasunie zal aan de hand van de aangeleverde gegevens op de verbeelding worden aangepast, evenals de afstanden voor kwetsbare en beperkt kwetsbare objecten in de directe omgeving van het gasontvangstation (GOS). Tevens zal ter plaatse van het gasontvangstation (GOS) de bestemming ‘Maatschappelijk’ worden gewijzigd in ‘Bedrijf’ met de aanduiding nutsvoorziening (nv) en worden de artikelen 13 (was artikel 12) en 14 (was artikel 13) van de regels op enkel punten aangepast. Ook de toelichting zal op enkel punten in de hoofdstukken 7 Ondergrondse infrastructuur en 8 Milieuaspecten worden aangevuld c.q. verduidelijkt.

    • De arcering van de ‘Wro-zone - wijzigingsbevoegdheid 1, 2 en 3’ worden aangepast en zal binnen de ‘Wro-zone - wijzigingsbevoegdheid 2’ gestapelde woningen in ten hoogste 3 bouwlagen komen te vervallen.

    • In de toelichting van het hoofdstuk Verkeer onder 11.3 Verkeersaantrekkende werking betreffende Relatie met de ontwikkeling van De Scheifelaar II de tekst aangepast waaruit blijkt dat de bestaande ontsluitingen van De Scheifelaar I met Veghel Zuid gehandhaafd worden. Tevens wordt de verbeelding en artikel 13 (was artikel 12) van de regels zodanig aangepast dat het toevoegen van extra woningen op grotere percelen wordt beperkt en eveneens dat dit alleen kan geschieden via een wijzigingsbevoegdheid.

      De functieaanduiding ‘tuin’ op de achterzijde van het perceel De Scheifelaar 3 vervalt.

    • Ten aanzien van de bestaande bergingen behorende tot de woningen Schiestraat 2, 3 en 4 worden deze met een aanduiding positief bestemd binnen de bestemming ‘Verkeer’.

    • Met betrekking tot woonwagenlocatie Nederboekt wordt in de toelichting van het bestemmingsplan in hoofdstuk 9. Wonen onder ‘Woonwagenstandplaatsen de ontwikkeling van de woonwagenstandplaatsen uitgebreider gemotiveerd.

  • b. Ambtshalve wordt voorgesteld:

    • In de toelichting van het bestemmingsplan onder het hoofdstuk 8.3 Externe veiligheid wordt de notitie groepsrisico toegevoegd.

    • Op de verbeelding worden enkele aanpassingen aangebracht die verband houden met eigendomsverhoudingen.

    • De bebouwing- en gebruiksmogelijkheden van de voormalige apotheek Brogtrop aan de Prof. Struykenstraat worden in de regels en op de verbeelding van het bestemmingsplan in overeenstemming gebracht met het huidige vigerende bestemmingsplan ‘Zuid’. Hiervoor wordt artikel 4 Dienstverlening aan de regels toegevoegd.

    • De bebouwingsmogelijkheden ter plaatse van de bedrijfsbestemming aan de Prof. Oppenheimstraat worden in de regels en op de verbeelding van het bestemmingsplan in overeenstemming gebracht met het huidige vigerende bestemmingsplan ‘Zuid’.

    • In de regels onder artikel 12 Wonen (was artikel 11) onder 12.2.5 Aanduiding ‘erf’ a. ‘Bijbehorende bouwwerken’ onder b wordt de tekst als volgt aangepast: de maximale Gezamenlijke oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken per bouwperceel binnen de aanduiding ‘erf’ bedraagt.

    • In de regels onder artikel 13 Wonen-1 (was artikel 12) onder 13.2.2 Aanduiding bouwvlak onder b.

      Bijbehorende bouwwerken onder f wordt sub e en f vervangen door sub d en e.

    • In de regels onder artikel 13 Wonen-1 (was artikel 12) onder 13.2.2 Aanduiding bouwvlak onder b.

      Bijbehorende bouwwerken onder g wordt de tekst als volgt aangepast: de maximale gezamenlijke oppervlakte aan vrijstaande bijbehorende bouwwerken per bouwperceel, met inachtneming van het bepaalde in sub f en g bedraagt.

    • Artikel 23 (was artikel 22) Algemene afwijkingsregels onder 23.3 Huisvesting onder b dient naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State inzake facetbestemmingsplan ‘Bebouwde Kom, aanvulling 1’ de volgende tekst te worden opgenomen: b. ten behoeve van het aantal personen dient op eigen terrein voldoende parkeergelegenheid aanwezig te zijn of gerealiseerd te worden op grond van de parkeernorm uit de Nota Parkeernormen zoals die geldt ten tijde van de ontvangst van de aanvraag.

    • Op deelplan 3 (verbeelding) de strook groen, grenzend aan Eemshof 9 wijzigen in erf behorende bij wonen.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met de heer G. Verhoeven van de afdeling IRuimtelijke Ordening en Realisering, bereikbaar via telefoonnummer 0413-386557.

Veghel, 25 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Veghel,

Naar boven