Gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen ‘Verzamelplan Nootdorp’ en ‘P&R terrein Pijnacker’

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp de bestemmingsplannen ‘Verzamelplan Nootdorp’ en ‘P&R terrein Pijnacker’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De vastgestelde bestemmingsplannen, de vaststellingsbesluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 26 januari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 in Pijnacker.

Tevens zijn de vastgestelde bestemmingsplannen digitaal beschikbaar op www.pijnacker-nootdorp.nl en te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voornoemde bestemmingsplannen betreffen de volgende gebieden.

Verzamelplan Nootdorp

Voornoemd plan voorziet in een planologische regeling voor een 15 tal locaties in de kern Nootdorp. Te weten Hoogeveenseweg 12, Sportparkweg 10, Frienshipring 12, Gildeweg, Hofweg, Dakota, Kievietsbloem, Kortelandseweg 2, Texel en omgeving, ’s-Gravenweg 30, Dorpsstraat 82 t/m 90, Penningkruid 9, Zwanenbloem 15–29, Geerweg 61 en geerweg 30–32. Het bestemmingsplan dient zowel een aantal woningbouwprojecten mogelijk te maken, als ook ter reparatie van vigerende plannen binnen de kern Nootdorp.

P&R terrein Pijnacker

Dit plan behelst de (her)ontwikkeling van het huidige P&R-terrein, inclusief het stationsgebouw en directe omgeving. Het plangebied ligt langs het spoor, zuidelijk van de Randstadrail-halte. Het plangebied ligt aan de westzijde van de spoorlijn Den Haag-Rotterdam in Pijnacker. De noordgrens wordt bepaald door het verlengde van de Stationsstraat. De oostgrens ligt parallel aan de spoorlijn, de zuidgrens ligt aan de Willem de Zwijgerlaan. De westgrens tenslotte wordt bepaald door de westoever van het water aan het stationsplein.

U kunt de hierboven genoemde bestemmingsplannen inzien bij het gemeentekantoor in Pijnacker, via www.pijnacker-nootdorp.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Tegen betaling van de kostprijs kunt u in Pijnacker een exemplaar van het plan krijgen. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien de raad wijzigingen bij de vaststelling heeft aangebracht, kan een belanghebbende eveneens beroep instellen. Ongeacht of deze eerder een zienswijze naar voren gebracht heeft.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Pijnacker-Nootdorp, 25 januari 2012

Het college van Pijnacker-Nootdorp.

Wet geluidhinder

Het college is van plan op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde voor weg- en railverkeersverkeersgeluid vast te stellen. Het besluit houdt verband met de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan P&R-terrein Pijnacker.

Uit het uitgevoerde akoestisch onderzoek is gebleken dat ter plaatse van de nieuw te bouwen woningen ten gevolge van de Klapwijkseweg en de Erasmuslijn overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder te verwachten zijn.

De maximale toelaatbare grenswaarde wordt nergens in het plan overschreden.

Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om onder voorwaarden een hogere grenswaarde vast te stellen.

Het besluit ligt met de bijbehorende stukken vanaf 26 januari 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentekantoor in Pijnacker. Gedurende deze termijn kan eenieder zijn zienswijze schriftelijk en – na afspraak – mondeling bekend maken. Voor meer informatie en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer G.J. van Holst, tel. 015-362 65 41. Wilt u schriftelijk reageren, dan kunt u uw brief aan het college richten.

Naar boven