Logo Weststellingwerf
Vaststelling bestemmingsplan Noordwolde-Zuid, Rohé terrein en vaststelling wijzigingen welstandsnota voor dit gebied

Burgemeester en wethouders van Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 9 juli 2012 het bestemmingsplan Noordwolde Zuid, Rohé terrein en de 6e wijziging van de gemeentelijke welstandsnota 2004, gericht op het te bebouwen gebied, ongewijzigd heeft vastgesteld.

De ontwikkeling is gericht op de bouw van 28 woningen bestaande uit 8 rijwoningen, 12 twee-onder-één-kapwoningen en 8 vrijstaande woningen. Het gaat hier om de 2e fase van de woningbouwontwikkeling in het binnengebied van het voormalige Rohé terrein. In de 1e fase is de bouw van 11 vrijstaande woningen aan de randen van het terrein (Mauritsweg/ Nieuweweg) mogelijk gemaakt.

Terinzagelegging/beroep

Het vastgestelde bestemmingsplan en de wijzigingen van de welstandsnota liggen met ingang van donderdag 26 juli 2012 gedurende zes weken, tot en met 5 september 2012 voor eenieder ter inzage. U kunt hiervoor gedurende de openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan is daarnaast te vinden op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maakte, beroep indienen tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Beroep tegen de door de raad vastgestelde wijzigingen van de welstandsnota is niet mogelijk.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

De vastgestelde wijzigingen van de welstandsnota treden na publicatie in werking.

Naar boven