Logo Heemskerk
Bestemmingsplan Woongebied I en Woongebied II

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 12 juli 2012 heeft besloten om de volgende bestemmingsplannen vast te stellen:

Bestemmingsplan Woongebied I en Woongebied II

De nieuw te ontwikkelen bestemmingsplannen Woongebied I en Woongebied II maken onderdeel uit van de actualisering van de bestemmingsplannen. De actualisatieplicht vloeit voort uit de Wet ruimtelijke ordening die gemeenten verplicht uiterlijk in 2013 over een actueel juridisch planologisch kader te beschikken voor hun grondgebied.

Bestemmingsplannen Woongebied I en Woongebied II omvatten de woongebieden in Heemskerk met uitzondering van het centrum, de buitengebieden en Broekpolder.

De bestemmingsplannen zijn overwegend conserverend van aard. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt en dat de bestaande planologische situatie in een bestemmingsplan wordt vastgelegd conform de nieuwe wettelijke vereisten.

Uitzonderingen hierop zijn de garageboxen in het plangebied De Maer, een bouwplan achter Maerten van Heemskerckstraat 102 en 104 en een aantal herstructureringslocaties.

De ingediende zienswijzen hebben geleid tot een gewijzigde vaststelling van de ontwerpbestemmingsplannen.

Het gaat hierbij voor Woongebied I om aanpassing van de bouw- en goothoogte van enkele percelen, de mogelijkheid voor reclame-uitingen ten behoeve van een beroep en bedrijf aan huis waren in het ontwerp abusievelijk niet opgenomen, hiernaast is het onlangs vastgestelde bestemmingsplan Pieter Breughelstraat buiten dit bestemmingsplan gelaten.

Voor Woongebied II betreffen de wijzigingen een verplaatsing van een LPG-vulpunt conform een eerder verleende vergunning, aanpassing van een bestemmingsvlak conform een eerder verleende vergunning en de aan- en uitbouwregeling is in overeenstemming gebracht met de Parapluvoorschiften 2006.

Vanaf 23 juli 2012 liggen de raadsbesluiten, de bestemmingsplannen en de bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken raadplegen in het gemeentehuis of via de websites www.heemskerk.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen de besluiten tot vaststelling van de hiervoor genoemde bestemmingsplannen (vaststellingsbesluiten) kan gedurende 6 weken bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Verder kan eenieder die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen, bij genoemde afdeling beroep instellen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven