Logo Haaren
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt, partiële herziening Torenakker, ong, Helvoirt’

Helvoirt

  • Oude Rijksweg 30, 5268 BV, Helvoirt sectie D nummer 5206.

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt, partiële herziening Torenakker, ong, Helvoirt’ gewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad om in te stemmen met de nota van zienswijzen waarbij de ingediende zienswijze gedeeltelijk gegrond is verklaard en de raad besloot geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bouwen van een nieuwe woning (een seniorenwoning) achter in de tuin van het perceel Oude Rijksweg 30 te Helvoirt op het perceel Helvoirt sectie D nummer 5206. Op basis van het nu geldende bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt’ is het niet toegestaan om in het plangebied een woning te realiseren. De gronden zijn bestemd als ‘wonen’, echter is er geen bouwvlak opgenomen. Zodoende is daar geen woning toegestaan. Als gevolg hiervan is een aanpassing van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk.

Voor de nieuwe woning is ook een hogere grenswaarde verkeerslawaai verleend.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 2 februari 2012 tot en met woensdag 14 maart 2012 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is er één zienswijze ingediend, die later nog is aangevuld. Deze zienswijze is samengevat en beantwoord in de nota van zienswijzen ‘ontwerpbestemmingsplan Kom Helvoirt, partiële herziening Torenakker, ong, Helvoirt’.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 26 juli 2012 gedurende zes weken (tot en met woensdag 5 september 2012) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de gemeentewinkel. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl/woningbouw. Hier klikt u op ‘Kleine projecten’ en zo komt u bij ‘Kom Helvoirt, Torenakker ong’.

Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP1101HVTP101-VA01.

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.

Op grond van artikel 145 van de wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Haaren, 16 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven