Logo Bloemendaal
Bestemmingsplannen ‘Aerdenhout 2012’ en ‘Bloemendaal 2012’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Bloemendaal op 11 juli 2012 de bestemmingsplannen ‘Bloemendaal 2012’ en ‘Aerdenhout 2012’ gewijzigd heeft vastgesteld. Beide plannen maken onderdeel uit van de reguliere periodieke herziening van alle bestemmingsplannen in de gemeente Bloemendaal.

Het bestemmingsplan ‘Aerdenhout 2012’ omvat de gehele dorpskern van Aerdenhout, met uitzondering van het Haringbuysterrein. Dit bestemmingsplan vervangt 11 oude bestemmingsplannen in de woonkern Aerdenhout, die in verschillende perioden zijn opgesteld en waarbij verschillende wijzen van bestemmen werden toegepast.

Het bestemmingsplan ‘Bloemendaal 2012’ omvat de gehele dorpskern van Bloemendaal en de hierbinnen gelegen landgoederen en recreatiegebieden. Dit bestemmingsplan vervangt 11 oude bestemmingsplannen in de woonkern Bloemendaal, die in verschillende perioden zijn opgesteld en waarbij verschillende wijzen van bestemmen werden toegepast.

Door het opstellen van deze twee nieuwe bestemmingsplan ontstaat er één uniforme bestemmingsregeling voor de dorpkernen Aerdenhout en Bloemendaal. Gebouwen en percelen krijgen hierdoor in gelijke gevallen gelijke bouw- en gebruiksmogelijkheden.

Op het ontwerpbestemmingsplan Bloemendaal zijn 57 zienswijzen ingediend. Op het ontwerpbestemmingsplan Aerdenhout zijn 29 zienswijzen ingediend. De beantwoording van deze zienswijzen is bij beide plannen in een nota zienswijzen verwerkt. De namen van de indieners van zienswijzen zijn om privacyredenen geanonimiseerd.

In beide vastgestelde bestemmingsplannen zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan doorgevoerd. Deze wijzigingen staan voor beide plannen beschreven in een Staat van Wijzigingen.

De vastgestelde bestemmingsplannen ‘Aerdenhout 2012’ en ‘Bloemendaal 2012’, inclusief bijbehorende raadsbesluiten, nota’s van zienswijzen en staat van wijzigingen liggen van 20 juli t/m 30 augustus 2012 ter visie. Gedurende die periode zijn de stukken van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 tot 12.30 uur in te zien op de volgende locaties:

  • Bij de receptie van het gemeentehuis aan de Bloemendaalseweg 158 te Overveen;

  • Op de locatie Brouwerskolk aan de Brouwerskolkweg 2 te Overveen.

Beide bestemmingsplannen zijn tevens in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • 1. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend.

  • 2. Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een tijdig zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan.

  • 3. Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie over het instellen van beroep kunt u vinden op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Beide bestemmingsplannen treden in werking op de eerste dag na de hierboven genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek tot voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Wanneer er een voorlopige voorziening wordt toegekend, treedt (het betreffende onderdeel van) het bestemmingsplan niet in werking, voordat er op het beroep is beslist.

Naar boven