Logo Waalwijk
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Putstraat’ Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeenteraad op 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Putstraat’ gewijzigd heeft vastgesteld. In het plan zijn ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen wijzigingen aangebracht. De wijzigingen en of aanvullingen hebben o.a. betrekking op het vervangen van het akoestische rapport, het toevoegen van het externe veiligheidsrapport en aanvullingen in de plantoelichting na aanleiding van hetgeen is opgemerkt in de ‘Nota van zienswijzen voorontwerp Putstraat’. De wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende en daarvan deel uitmakende ‘raadsvoorstel’.

Daarbij heeft de gemeenteraad besloten op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van exploitatie anderszins is verzekerd. Gedeputeerde Staten heeft desgevraagd kenbaar gemaakt geen bezwaar te hebben tegen bekendmaking van dit plan.

Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit en de bijbehorende bijlagen liggen met ingang van 20 juli t/m 31 augustus 2012 voor eenieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis van Waalwijk (Taxandriaweg 6). Ook is het bestemmingsplan raadpleegbaar onder Ruimtelijke plannen op de website van de gemeente http://www.waalwijk.nl. Voorts zijn het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende bijlagen digitaal raadpleegbaar via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen op de locatie Putstraat 1 te Waalwijk (kadastraal bekend gemeente Waalwijk, sectie F, perceelnummer 2988). Het plan heeft betrekking op de realisatie van een appartementencomplex, zijnde 17 appartementen.

Besluit hogere grenswaarden wet geluidhinder

Het college van Waalwijk heeft in het kader van de voorbereiding van het bestemmingsplan ’Putstraat 1 te Waalwijk’ een verzoek tot het vaststellen van hogere grenswaarden wegverkeerslawaai als bedoeld artikel 83 van de Wet geluidhinder ontvangen. Met het bestemmingsplan wordt een appartementencomplex (17 appartementen) op de locatie Putstraat 1 te Waalwijk gerealiseerd.

Op de locatie wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB ingevolge de Wet geluidhinder ten gevolge van wegverkeerslawaai overschreden. Daarom is verzocht om hogere grenswaarden op basis van artikel 83 van de Wet geluidhinder vast te stellen.

Het College van Waalwijk heeft op 8 juni 2012 besloten om voor de locatie Putstraat 1 te Waalwijk de gevraagde hogere grenswaarden wegverkeerslawaai vast te stellen. Het verzoek voldoet aan het Beleid Hogere Grenswaarde Wet geluidhinder. De beschikking is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Dit besluit is reeds bekend gemaakt op 14 juni 2012 heeft daarna 6 weken ter inzage gelegen.

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling hogere geluidsgrenswaarden aan de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden Wet geluidhinder wordt bovendien opnieuw ter inzage gelegd.

Procedure

Met ingang van 21 juli 2012 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad/college van burgemeester en wethouders hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht en een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht. Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het(de) bestreden besluit(en) bijgevoegd te worden.

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Mogelijkheid verzoek voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van een besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van genoemd bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op de bovengenoemde besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Informatie

Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met mevrouw mr. M. Ketelaars van de afdeling Ruimte en Economie, via mketelaars@waalwijk.nl of telefonisch via 0416-683 871.

Naar boven