Logo Waalwijk
Vastgesteld bestemmingsplan Pieter Vreedestraat

Het college van Waalwijk maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeenteraad op 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Pieter Vreedestraat’ heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad besloten op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van exploitatie anderszins is verzekerd. Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit en de bijbehorende bijlagen liggen met ingang van 20 juli t/m 31 augustus 2012 voor eenieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis van Waalwijk (Taxandriaweg 6). Ook is het bestemmingsplan raadpleegbaar onder Ruimtelijke plannen op de website van de gemeente http://www.waalwijk.nl. Voorts zijn het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende bijlagen digitaal raadpleegbaar via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied ligt aan de Pieter Vreedestraat te Waalwijk en wordt zuidelijk aan de voorzijde begrensd door de Pieter Vreedestraat, aan de westkant door de Putstraat en aan de oostkant door de Thorbeckelaan. De geplande achtertuinen liggen aan het Diederikhof. De aanvraag ziet op de realisatie van 40 woningen (zijnde 20 seniorenwoningen en 20 maisonnette-woningen).

Procedure

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage kan met ingang van 21 juli 2012 gedurende zes weken tegen genoemd besluit van de raad beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen de vaststelling van het bestemmingsplan;

  • een belanghebbende die kan aantonen in redelijkheid niet in staat te zijn geweest een zienswijze omtrent het ontwerp van dit bestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien sprake is van een spoedeisende zaak kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij Voorzitter van genoemde afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van genoemd bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Informatie

Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met mevrouw mr. M. Ketelaars van de afdeling Ruimte en Economie, via mketelaars@waalwijk.nl of telefonisch via 0416-683 871.

Naar boven