Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Nijmegen Zuid – 1 (Kamerlingh Onnesstraat)

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 18 januari 2012 het bestemmingsplan Nijmegen Zuid – 1 (Kamerlingh Onnesstraat) ongewijzigd vastgesteld.

De locatie is gelegen in de wijk Hatertse Hei. De locatie wordt begrensd door de Heiweg, de Nieuwe Mollenhutseweg, de Kamerlingh Onnesstraat en de Hatertseweg en was tot begin 2011 in gebruik als ROC school afdeling Techniek. In het kader van de nieuwe huisvesting van ROC scholen in Nijmegen is deze locatie vrijgekomen voor woningbouw. In het plangebied zijn circa 244 woningen voorzien.

Inzage

Met ingang van 26 januari 2012 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken (tot en met woensdag 7 maart 2012) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP1001-VG01.

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0268.BP1001-VG01.

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf-bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak.

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend alsmede de belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen gedurende deze termijn van zes weken beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift dienen aan te geven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Ingevolge artikel 1.6a van de wet kunnen na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven