Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Ontwerpbestemmingsplan Brandweerkazerne Halfweg

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat is besloten het ontwerp van het bestemmingsplan Brandweerkazerne Halfweg ter inzage te leggen.

De brandweerposten van Zwanenburg (gemeente Haarlemmermeer) en Halfweg (gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude) liggen dicht bij elkaar. De samenwerking tussen beide posten is sinds de regionalisering van de brandweer op 1 januari 2008 intensiever geworden. In organisatorisch opzicht vallen beide posten onder dezelfde commandant. Op 1 april 2011 is door het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio Kennemerland besloten om de twee brandweerposten in Zwanenburg en Halfweg samen te voegen op de locatie aan de Beatrixstraat in Halfweg. Hiervoor dient de huidige post in Halfweg vernieuwd te worden. Dit bestemmingsplan vormt de basis voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor de nieuw te bouwen kazerne.

Het ontwerp ligt van 16 juli tot en met 26 augustus 2012 voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg, op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur. Daarnaast is het te zien op www.haarlemmerliede.nl. en www.ruimtelijkeplannen.nl. Een ieder kan tijdens de genoemde termijn bij de gemeenteraad naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kan worden toegezonden aan de gemeenteraad, Postbus 83, 1160 AB Zwanenburg. Over het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de griffier van de gemeenteraad, mevrouw A.J. Kuijper, tel. 020-4079000.

Halfweg, 13 juli 2012

Naar boven