Logo Achtkarspelen
Surhuisterveen-dorp, Jan Binneslaan 82 en 84 (ontwerpbestemmingsplan)

Inleiding

Museumboederij Ot en Sien (gevestigd op Jan Binneslaan 84) heeft het naastgelegen perceel, Jan Binneslaan 82, aangekocht. In dit bestemmingsplan krijgen beide percelen de bestemming Cultuur en ontspanning en is het bouwvlak op het perceel Jan Binneslaan 82 vergroot, zodat het museum kan worden uitgebreid. De bestaande woning op het perceel Jan Binneslaan 82 heeft de aanduiding recreatiewoning gekregen. Door middel van het verlenen van een omgevingsvergunning met (binnenplanse) afwijking kan de recreatiewoning als dienstwoning worden gebruikt.

Ter inzage

Vanaf 18 juli tot en met 28 augustus 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het plan kunt u inzien:

  • in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis;

  • via onze website www.achtkarspelen.nl (zoeken op ‘Ruimtelijke plannen’); en

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.PHSvJanBinln828412-ON01).

Zienswijzen

Tot en met 28 augustus 2012 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 8 augustus 2012.

Als u een zienswijze indient kunt u er voor kiezen uw zienswijze nader toe te lichten in een hoorcommissie. Deze hoorcommissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Indien u van deze gelegenheid gebruik wilt maken kunt u dit bij uw zienswijze aangeven.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 17 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, P. Adema, wnd. burgemeester.

E. van der Sluis, secretaris.

Naar boven