Logo Dantumadeel
M.e.r.-beoordelingsbesluit Bûtefjild 40 te Feanwâlden

Burgemeester en wethouders van Dantumadiel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4a, Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 18 april 2012 heeft Maatschap Kloosterman - Deinum medegedeeld dat zij voornemens is een aanvraag voor een omgevingsvergunning in te dienen voor een melkveehouderij voor het houden van 308 stuks melkrundvee en 240 stuks vrouwelijk jongvee. De inrichting is gelegen aan het Bûtefjild 40 te Feanwâlden. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Dantumadiel hebben op 10 juli 2012 besloten dat door Maatschap Kloosterman - Deinum géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van Burgemeester en wethouders van Dantumadiel leidt de voorgenomen activiteit niet tot nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen gedurende zes weken (van 19 juli 2012 tot en met 29 augustus 2012) ter inzage op het gemeentehuis, Hynsteblom 4 te Damwâld, bij de eenheid KKS - Fergunnings op werkdagen gedurende 9.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden na telefonische afspraak met de eenheid KKS - Fergunnings, telefoonnummer: 140511.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.

Damwâld, 18 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Dantumadiel, B.T.T. Schat, de secretaris.

A. Aalberts, de burgemeester.

Naar boven