Logo Zwolle
Vaststelling bestemmingsplan Isala Klinieken – Locatie Sophia

De gemeenteraad van Zwolle maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 9 juli 2012 (besluitnummer EC1007-0032) het bestemmingsplan Isala Klinieken – Locatie Sophia heeft vastgesteld.

Het wordt aan de oostzijde begrensd door de Dokter van Thienenweg, in het zuiden door de Dokter van Spanjaardweg en de verslavingskliniek van de Zwolse Poort en in het westen door de groenzone aan de achterzijde van de woningen aan het Herenpark, de Leo Majorlaan (voorheen Zuidbroeklaan), de groenzone aan de achterzijde van de woningen aan de Boutensstraat die doorloopt als groene begeleidingszone langs de Ceintuurbaan en de Tesselschadestraat, aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de groenzone langs de Tesselschadestraat, een stukje van de Ceintuurbaan en de Dokter van Heesweg.

Het bestemmingsplan bestemt het ziekenhuis Isala Klinieken, dat is ontstaan door een samenvoeging van twee locaties, het Sophiaziekenhuis en De Weezenlanden, op één locatie.

Daarnaast zorgt het bestemmingsplan voor de bestemming van een aantal verkeerskundige maatregelen aan de Ceintuurbaan, waaronder de verbreding. Zo verbetert de doorstroming van het verkeer en wordt de verkeersveiligheid bevordert.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

De wijzigingen zijn als volgt te omschrijven:

  • a) in de toelichting en op de plankaart wordt Zuidbroeklaan vervangen door Leo Majorlaan;

  • b) in de toelichting wordt op pagina 32 de tekst gewijzigd, zodat er komt te staan dat de ondertunneling ten noorden van het kruispunt Dr. Van Heesweg, Ceintuurbaan en Tesselschadestraat is gelegen;

  • c) in de toelichting wordt op pagina 9 de verwijzing naar het asielzoekerscentrum verwijderd;

  • d) het plan is Waboproof gemaakt.

Het bestemmingsplan Isala Klinieken – Locatie Sophia met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 19 juli 2012 gedurende zes weken tot en met woensdag 29 augustus 2012 het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage. Tevens is het bestemmingsplan digitaal in te zien en te downloaden op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Het Informatiecentrum in het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Vanaf 1 augustus 2012 is het Informatiecentrum in het Stadskantoor geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunnen wel gedurende de openingstijden van het Stadskantoor worden ingezien op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zwolle, 11 juli 2012

Naar boven