Vastgesteld bestemmingsplan De Geest 2011

Soort bekendmaking  Vaststelling bestemmingsplan (gewijzigd)

Publicatiedatum    26 januari 2012

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken bekend dat de gemeenteraad van Ubbergen op 15 december 2011 het bestemmingsplan ‘De Geest 2011’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De Geest, Beek

Het plan bestaat uit de herstructurering van het gebied middels het realiseren van 35 appartementen en 13 vrijstaande woningen of kavels en herinrichting van de openbare ruimte.

Het is gebaseerd op het stedenbouwkundige plan zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 16 december 2010. Het ontwerpbestemmingsplan De Geest 2011 heeft ter inzage gelegen van 3 juni tot 15 juli 2011.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 27 januari 2012 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage. De terinzagelegging is derhalve tot en met donderdag 8 maart 2012. De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis van Ubbergen, Rijksstraatweg 139 te Beek, gedurende de openingstijden. De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen:

Instellen van beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 6 weken kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht omtrent het ontwerpbestemmingsplan

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden een beroep instellen tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, deze dienen eveneens te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, treden in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde termijn van de terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Indien binnen de termijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven