Logo Haren
Bestemmingsplan Rotonde Meerweg Paterswolde-Haren

Burgemeester en wethouders van Haren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 juni 2012 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Rotonde Meerweg Paterswolde-Haren’ (NL.IMRO.0017.HMWROTO11INBR-ON01) vast te stellen voorzover dat het grondgebied van de gemeente Haren betreft. Het bestemmingsplan maakt de aanleg van een rotonde op de kruising van de Hoofdweg/Groningerweg/Meerweg op de grens van Paterswolde en Haren met daarbij behorende werken en werkzaamheden mogelijk. De gemeente Tynaarlo heeft voor haar deel van het plangebied van de rotonde op 19 juni 2012 het bestemmingsplan vastgesteld.

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn in het ontwerpbestemmingsplan dat vanaf 9 maart 2012 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen, de volgende wijzigingen opgenomen:

  • 1. De definitie van het begrip ‘reclamemast’ in artikel 1.13 van de regels is geschrapt.

  • 2. Op de verbeelding en op de tekening ‘Rotonde Hoofdweg, Groningerweg en Meerweg’ van Planvorm BNT d.d. 3 oktober 2011, die deel uitmaakt van de toelichting is het definitieve tracé van de nieuwe gasleiding met bebouwingsvrije strook aangegeven.

  • 3. De begrenzing van de verbeelding is iets in oostelijke en zuid-oostelijke richting opgeschoven, waardoor de bebouwingsvrije strook van de dubbelbestemmingen ‘leiding – gas’ en ‘waarde – cultuurhistorie’ nu in zijn geheel in dit bestemmingsplan valt.

  • 4. De artikelen 4.4.2, sub a en artikel 5.5.1, sub a van de regels zijn herschreven door aan de verwijzing naar het plan ‘Rotonde Hoofdweg, Groningerweg en Meerweg’ toe te voegen: ‘van PlanVorm BNT d.d. 3 oktober 2011’.

Ook is in de bij het bestemmingsplan behorende toelichting, die geen deel uitmaakt van het bestemmingsplan, een aantal wijzigingen aangebracht.

Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van vrijdag 20 juli 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlage digitaal worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.haren.nl.

Crisis- en herstelwet

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan vastgesteld ten behoeve van de aanleg of wijziging van wegen als bedoeld in bijlage 1, onder 3.4 van de Crisis- en Herstelwet.

Beroep

Vanaf 20 juli 2012 kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan door een belanghebbende:

  • a. die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • b. of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • c. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Op grond van de Crisis- en Herstelwet moet het beroepschrift de beroepsgronden bevatten. Na afloop van de termijn van het instellen van beroep kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het vaststellingsbesluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het beroep is beslist.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de heer W.A. Holtjer van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 050-53 39 911.

Haren, 19 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Haren, J.H. Bats, burgemeester.

M.P. de Wilde, directeur/secretaris.

Naar boven