Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan SB West

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan SB West

met ingang van 19 juli 2012 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook via internet beschikbaar op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0202.785-0201.

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.785-0201.

Plangebied:

Het plangebied ligt ten oosten van het stadscentrum. Het wordt aan de westzijde globaal begrensd door de Westervoortsedijk die wat verder van het plangebied is gelegen. Direct aan de noordzijde wordt de grens gevormd door de Broekstraat. De oostgrens wordt gevormd door het voormalige pand van de dienst Stadsbeheer (afgekort het SB-gebouw) dat gelegen is aan de van Oldebarneveldtstraat. Het plangebied betreft in feite de open ruimte om en nabij het gebouw van het nuts- en energiebedrijf Nuon gelegen aan de Broekstraat. Het sluit in het westen ook direct aan op die van het bestemmingsplan ‘Fluvium – SB gebouw’ dat ongeveer gelijktijdig met dit plan is opgesteld.

Doel:

Het plan beoogt te voorzien in de planologische regeling voor het westelijk deel van het SB-complex. Een onderdeel van de plannen betreft 14 nieuw te bouwen grondgebonden eengezinswoningen. Daarnaast is een onderdeel van de plannen de nieuwbouw van een appartementencomplex, dat in het zuiden aansluit op het ander nieuw te bouwen appartementencomplex, dat op haar beurt aansluit op het voormalige kantoorpand van de dienst Stadsbeheer (de nieuwbouw van dit complex is opgenomen in het eerder genoemde bestemmingsplan ‘Fluvium-SB gebouw’). Naast wonen wordt in dit appartementencomplex een invulling met creatieve functies beoogd.

Verder liggen in het plangebied twee gebouwen. Een van deze gebouwen is een voormalig kantoorpand dat eveneens wordt getransformeerd in een functie ten behoeve van wonen met creatieve functies. Het andere gebouw betreft bovengenoemd gebouw van de Nuon. De bestemming van dit pand wordt meer dan tot nu toe het geval is afgestemd op de functie van dat pand, namelijk bedrijf-nutsvoorziening.

Tenslotte liggen in het plangebied, direct aan de Broekstraat, 4 woningen die in het nu nog geldende bestemmingsplan een bedrijfs/woonbestemming hebben. Het zijn gemeentelijke monumenten die blijven gehandhaafd. Deze woningen krijgen uitsluitend een woonbestemming.

Terinzagelegging:

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. R. Slippens, tel. nr.: 026-3773409 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 18 juli 2012

Naar boven