Logo Winterswijk
Vastgesteld bestemmingsplan Eelink 2012

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 5 juli 2012 het volgende heeft vastgesteld:

  • 1. Bestemmingsplan Eelink 2012. Dit plan is gewijzigd vastgesteld.

  • 2. Beeldkwaliteitplan Eelink 2012.

Het projectgebied ligt aan de zuidoost zijde van de bebouwde kom van Winterswijk. Aan de noordzijde bevindt zich de Pelkwijk. Aan de zuid- en westzijde wordt het plan begrensd door de Kottenseweg; aan de oostzijde bevindt zich de Bataafseweg. Directe aanleiding voor dit bestemmingsplan en bijbehorend beeldkwaliteitplan is het voornemen om in het plangebied vier extra woningen mogelijk te maken.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht t.a.v. de verbeelding. Op het perceel tussen De Eelinkes 51 en de Kottenseweg is:

  • 1. de plangrens opgeschoven richting Kottenseweg;

  • 2. een deel van de bouwgrens verwijderd;

  • 3. een deel van de bouwgrens verlegd;

  • 4. de groenbestemming doorgetrokken tot de erfgrens.

Ter inzage

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 18 juli 2012 ter inzage.

Tevens ligt, in relatie tot deze planontwikkeling, een besluit hogere grenswaarde wegverkeerlawaai d.d. 7 mei 2012, ter inzage. De stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Het plan is ook digitaal te raadplegen via onze website www.winterswijk.nl, (Wonen en leven, Ruimtelijke ordening, Buitengebied, Deelplannen buitengebied, Vastgestelde plannen) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0294.BP1104SGKOEELINK-VA01.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn (van donderdag 19 juli 2012 tot en met woensdag 29 augustus 2012) kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit en/of het besluit hogere grenswaarde. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht kan een ieder, gedurende de termijn van terinzagelegging, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 30 augustus 2012. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan [aanvulling] en/of het besluit hogere grenswaarde [einde aanvulling] een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Beeldkwaliteitplan

Het door de raad vastgestelde beeldkwaliteitplan Eelink 2012 is ontwikkeld om de ambities ten aanzien van de ruimtelijke en architectonische kwaliteit binnen het plangebied te realiseren. Het is een architectonisch toetsingskader voor bouwplannen (welstandsbeleid ex artikel 12 Woningwet).

Het beeldkwaliteitplan Eelink 2012 treedt in werking op de eerste dag na publicatie. Het beeldkwaliteitplan ligt de komende periode ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 en is tevens te raadplegen via genoemde landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op grond van artikel 8:2 van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit géén beroep worden ingesteld.

Naar boven