Logo Franekeradeel
Vaststelling bestemmingsplan Oosterbierum – Sint Jorisstrjitte 15’

De gemeenteraad van Franekeradeel heeft op 5 juli 2012 het bestemmingsplan ‘Oosterbierum – Sint Jorisstrjitte 15’ vastgesteld.

Aan de Sint Jorisstrjitte 15 te Oosterbierum staat een schuur die behoort bij een voormalig agrarisch bedrijf. Het perceel kende dan ook nog een agrarische bestemming. Voorliggend bestemmingsplan geeft een woonbestemming aan dit perceel en maakt het mogelijk dat er voor de schuur aan de zijde van de Sint Jorrisstrjitte een woning kan worden gebouwd. Hierdoor vervalt er de mogelijkheid voor het vestigen van een agrarisch bedrijf in een woongebied en wordt dit perceel meer in overeenstemming gebracht met de directe omgeving.

Het zogenoemde planidentificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.0070.BPOSBTJORISST2011-VAS 1

Heeft u vragen?

Voor informatie over het vastgestelde bestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380 380). Dit kan op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

Dat kan bij het loket van de afdeling Bouwen en Milieu (gemeentehuis) aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het bestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 12:00 uur (op woensdag tot 16:30 uur). Vanaf 19 juli 2012 tot en met 29 augustus 2012 ligt het bestemmingsplan voor u klaar.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.franekeradeel.nl.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

Dan kunt u in beroep gaan. Dit kunt u binnen zes weken doen, uiterlijk tot en met 29 augustus 2012. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend, en

  • u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u ook echt belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dit is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed.

Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven