Logo Leusden
Stad en Milieu Heetvelderweg 4 en 5

Burgemeester en wethouders van Leusden maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 juni 2012 de volgende besluiten heeft vastgesteld:

  • 1. Het stap 3-besluit Stad & Milieu op grond van artikel 12 Interimwet Stad & Milieu;

  • 2. Bestemmingsplan Buitengebied 2009-herziening Heetvelderweg 4 en 5;

  • 3. De omgevingsvergunning Heetvelderweg 5;

  • 4. De intrekking omgevingsvergunning Heetvelderweg 4.

De besluiten zijn ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpen die ter inzage hebben gelegen.

Het betreft een aantal besluiten die nodig zijn voor de samenvoeging van de veehouderijen aan de Heetvelderweg 4 en 5 mogelijk te maken. De samenvoeging van beide veehouderijen vindt plaats in het kader van de afspraken uit het convenant Den Treek Henschoten. Het stap 3-besluit, oftewel afwijkingsbesluit, houdt in dat afgeweken wordt van wettelijke bepalingen uit de Wet ammoniak en veehouderij (Wav. artikel 6 en 7) waarin staat dat uitbreiding van een veehouderij binnen 250 meter binnen een zeer kwetsbaar gebied niet zondermeer mogelijk is.

De gemeenteraad van Leusden heeft op 09 november 2011 besloten de coördinatieregeling uit de Wro (paragraaf 3.6.1) toe te passen op de besluiten die nodig zijn voor de samenvoeging van de beide veehouderijen. Door het toepassen van deze coördinatieregeling worden de betrokken besluiten voor deze locatie gebundeld en gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures.

Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden.

De besluiten met bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van 19 juli 2012 tot en met 30 augustus 2012 op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op het gemeentehuis van Leusden, ’t Erf 1 in Leusden.

Het Bestemmingsplan Buitengebied 2009-herziening Heetvelderweg 4 en 5 is ook te raadplegen op www.leusden.nl/bestemmingsplannen onder ‘Bestemmingsplan Buitengebied 2009’.

Tegen de besluiten kan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over de besluiten naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. De besluiten treden inwerking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De besluiten treden niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven