Logo Nijmegen
Omgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) Broersveld – Kwakkenberg 1971–75 (Groesbeekseweg 351)

Burgemeester en Wethouders van Nijmegen geven kennis dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht op 5 juli 2012 een omgevingsvergunning hebben verleend aan B.V. Bouwbedrijf Hazenberg, Molenstraat 2, 5262 ED te VUGHT voor het aanleggen van een in- en uitrit in strijd met het bestemmingsplan op het perceel kadastraal bekend: gemeente Hatert, sectie I, nummer 827, plaatselijk bekend Groesbeekseweg 351 betrekking hebbend op de volgende activiteiten:

  • A. WABO: Uitwegen: Uitrit aanleggen of veranderen;

  • B. WABO: Projectbesluit: Afwijken van Bestemmingsplan of inpassingsplan.

Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken heeft met ingang van 22 december 2011 gedurende zes weken ter inzage gelegen in de Stadswinkel, bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis.

Tijdens de terinzagelegging zijn een 3-tal zienswijzen ingediend. De zienswijzen en onze reactie daarop hebben wij verwoord in een zienswijzennota. Enkele zienswijzen hebben tot gevolg gehad dat het definitieve besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Tegen dit besluit kan binnen zes weken, ingaande op de dag na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, beroep worden ingesteld door:

  • Degenen die zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over het ontwerpbesluit.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Het besluit ligt met ingang van dinsdag 10 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage. De beroepstermijn vangt aan op woensdag 11 juli 2012. De laatste dag waarop nog beroep kan worden ingesteld is dinsdag 21 augustus 2012.

Indien geen zienswijzen zijn ingediend, kan een belanghebbende beroep instellen tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1, lid 1 sub a jo. Bijlage 1, artikel 3.1 Chw). Dat betekent dat afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dat houdt o.m. in dat na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd (een pro-forma beroep is niet mogelijk).

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij: Rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank.

Inzage

Met ingang van 10 juli 2012 ligt het definitieve besluit omgevingsvergunning d.d. 5 juli 2012 met de daarop betrekking hebbende stukken, gedurende zes weken (tot en met dinsdag 21 augustus 2012) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

De aanvraag en het besluit (met bijbehorende stukken) kunt u inzien via Procedures online.

Het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, is digitaal te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP29W75-VG01.

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0268.BP29W75-VG01.

Daarnaast is het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, digitaal als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak.

Naar boven