Logo Tynaarlo
Ontwerp-omgevingsvergunning voor de realisatie van 26 woningen in de wijk Groote Veen

De gemeente Tynaarlo is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor afwijking van het ‘bestemmingsplan Groote Veen kern Eelde’ ten behoeve van de realisatie van 26 woningen door VDM in de wijk Groote Veen. Het plan is voorzien van de volgende codering: (NL.IMRO.1730.PBwoningenGrooteVeen-0301)

Met de woningcorporatie SEW uit Paterswolde is een overeenkomst gesloten over de verkoop van 64 sociale woningbouwkavels. Het betreft 27 sociale huurwoningen en 37 sociale koopwoningen. De huurwoningen zal SEW binnen haar huurbestand opnemen. De sociale koopwoningkavels levert SEW door aan VDM die samen met SEW het ontwerp voor de woningen heeft uitgewerkt. Binnen de door VDM te realiseren koopwoningen zijn een aantal woningblokken die niet geheel voldoen aan de bouwregels uit het geldende bestemmingsplan. Deze strijdigheden betreffen een te geringe afstand van het hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelsgrens, het niet bouwen in de in het bestemmingsplan aangegeven gevellijn of het bouwen van bijgebouwen binnen een afstand van 3 m achter de naar de weg gekeerde gevel van het hoofdgebouw. Om dit bouwplan toch mogelijk te maken is er een omgevingsvergunning aangevraagd voor afwijking van het bestemmingsplan.

Kom het ontwerpplan even inzien!

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van vrijdag 20 juli 2012, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbesluit, schriftelijk ter kennis brengen van het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven