Wijziging van de Regeling vaststelling bedragen 2012 ex artikelen 2 en 3 Besluit bekostiging financieel toezicht in verband met de invoering van de geschiktheidstoets

9 juli 2012

Nr. FM/2012/1025 M

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 1:40, zesde lid, van de Wet op het financieel toezicht;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 4, eerste en vierde tot en met negende lid, onderdelen b, e, f, g, h en i, van de Regeling vaststelling bedragen 2012 ex artikelen 2 en 3 Besluit bekostiging financieel toezicht wordt ‘de deskundigheid’ telkens vervangen door: de geschiktheid.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën, J.C. de Jager.

TOELICHTING

Op 1 juli 2012 is de Wet van 22 december 2011 tot wijziging van de Wet op het financieel toezicht, de Wet financiële markten BES en de Wet toezicht trustkantoren in verband met de geschiktheidseis en de versterking van de samenwerking tussen de toezichthouders in het kader van de geschiktheidstoets en de betrouwbaarheidstoets (Stb. 2012, 7) in werking getreden.

Met de inwerkingtreding van deze wet is onder andere in de Wet op het financieel toezicht (Wft) de term ‘deskundigheid’ gewijzigd in ‘geschiktheid’. Dit betekent dat ook in de lagere regelgeving op grond van de Wft deze wijziging dient te worden doorgevoerd.

De onderhavige regeling voorziet in de aanpassing van de Regeling vaststelling bedragen 2012 ex artikelen 2 en 3 Besluit bekostiging financieel toezicht.

De Minister van Financiën, J.C. de Jager.

Naar boven