Wet geluidhinder nieuwbouwplan Noorderkroon, Wieringerwerf

Hogere waarden voor nieuwbouwplan ‘Noorderkroon’, gelegen aan het Ir. Smedingplein 1/Helfrichlaan te Wieringerwerf.

Burgemeester en wethouders van Wieringermeer hebben een vrijstelling ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) in procedure voor het nieuwbouwplan ‘Noorderkroon’, gelegen aan het Ir. Smedingplein 1/Helfrichlaan te Wieringerwerf.

Het bouwplan omvat de realisatie van 6 appartementen in het bestaande monumentale gebouw aan het Ir. Smedingplein 1 en de nieuwbouw van een appartementengebouw met vier bouwlagen, waar 20 appartementen in beoogd zijn, aan de Helfrichlaan.

Nieuwe woningen en andere geluidgevoelige gebouwen die binnen de (geluid)zone van een weg liggen, dienen in principe op een zodanige afstand van de weg te liggen dat de geluidsbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt). Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat, als gevolg van wegverkeer, een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde optreedt.

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor de bovengenoemde ontwikkeling, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden vastgesteld. De aanverwante beschikking is vanaf 30 januari 2012 in te zien in het gemeentehuis van Hollands Kroon, De Verwachting 1 te Anna Paulowna.

Tegen de beschikking staat voor iedere belanghebbende de mogelijkheid open om beroep in te stellen (hoofdstukken 6 en 7 Algemene wet bestuursrecht). Dit dient men binnen zes weken na de dag volgende op die van de bekendmaking te doen door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht bij de rechtbank te Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Een beroepschrift schorst niet de werking van de beschikking, zodat deze tijdens de termijn van behandeling van kracht blijft. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist kan men wel een verzoek om schorsing/voorlopige voorziening (art. 8.81 Awb) indienen bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht bij de rechtbank te Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Op grond van vaste jurisprudentie wordt alleen diegene als belanghebbende in de zin van de Wet geluidhinder aangemerkt, die een bijzondere en rechtens te erkennen relatie heeft tot het object waarop het besluit betrekking heeft. Die relatie is er niet wanneer het hogere waarde besluit niet de woning/het object van appellant betreft.

De beschikking en de daarbij behorende stukken zijn ook digitaal in te zien op www.hollandskroon.nl.

1771 CV

Naar boven