Logo Arnhem
Ontwerp omgevingsvergunning voor het transformeren van een kantoorgebouw naar een woongebouw, Janspoort 4–1 tot en met 4–31 te Arnhem

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor het transformeren van een kantoorgebouw naar een woongebouw op het perceel gelegen aan de Janspoort 4–1 tot en met 4–31 te Arnhem met zaaknummer 2012-02-00218. Voor het project is naast de activiteit bouwen ook de activiteit planologische afwijking op grond van 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van toepassing.

Initiatiefnemer is voornemens om een leegstaand kantoorgebouw te verbouwen tot een woongebouw, waarin 31 appartementen worden ondergebracht. Het bouwplan is in strijd met het vigerend bestemmingsplan. Voor het betreffende perceel geldt het bestemmingsplan ‘Binnenstad en Singels’. Het perceel heeft hierin de bestemming ‘Centrumdoeleinden II’, waarbij wonen niet is toegestaan. De omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. Middels de omgevingsvergunning wordt het planologisch kader gerealiseerd voor het betreffende bouwplan.

Inzien

De ontwerp omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken ligt van 12 juli 2012 tot 23 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het Stadhuis aan de Koningstraat 38 te Arnhem, telefoon 0900-1809 (lokaal tarief). Voor de inzage van de ontwerpbeschikking kunt u telefonisch een afspraak maken van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00–17.00 uur of op donderdag tot 20.00 uur. Deze bekendmaking, de ruimtelijke onderbouwing en de omgevingsvergunning met bijbehorende plankaart zijn ook in te zien via onze website www.arnhem.nl.

Zienswijze

Eenieder kan binnen de bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Arnhem (per adres: dienst Stadsbeheer, afdeling Vergunningen, Postbus 9200, 6800 HA Arnhem), onder vermelding van het betreffende zaaknummer. U kunt uw zienswijze ook mondeling kenbaar maken binnen de bovengenoemde periode. Voor informatie over het ontwerpbesluit en een afspraak voor het kenbaar maken van uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het telefoonnummer 0900-1809. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Arnhem, 11 juli 2012

Naar boven