Logo Bernisse
Ruimtelijke onderbouwing ‘Kreken van Nibbeland, Brede School’

Zienswijzeprocedure ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor de bouw van een brede school in de wijk Kreken van Nibbeland (planidentificatienummer: NL.IMRO.0568.OV0ZLDKVN032012-0100)

Ten behoeve van de woonwijk Kreken van Nibbeland is een bestemmingsplan in procedure gebracht. In het bestemmingsplan wordt ook de bouw van een brede school gefaciliteerd.

De planning voorziet er in dat de brede school met ingang van het schooljaar 2014/2015 in gebruik wordt genomen.

Om tijdig de benodigde omgevingsvergunning voor de brede school te kunnen verlenen is besloten om, vooruitlopend op de vaststelling van het bestemmingsplan Kreken van Nibbeland, separaat een ruimtelijke procedure op te starten voor de bouw van de brede school.

De bouw van de brede school en de daaraan gerelateerde voorzieningen zoals kinderdagopvang, peuterspeelzaal, centrum voor jeugd en gezin, alsmede de aanleg van een speelplein en parkeerplaatsen is niet in overeenstemming met het thans ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om met toepassing van artikel 2.1, lid 1, sub c, juncto artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het bestemmingsplan en vergunning te verlenen voor de bouw van de brede school.

Ter inzage

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig het bepaalde in de paragraaf 3.3. van de (Wabo) en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning ter inzage wordt gelegd voor:

  • 1. het planologisch afwijken van het bestemmingsplan;

  • 2. de bouw van een brede school en de daaraan gerelateerde voorzieningen waaronder een speelplein, kinderdagopvang, peuterspeelzaal en een centrum voor jeugd en gezin;

  • 3. de aanleg van parkeervoorzieningen.

Zienswijze

De aanvraag, het ontwerpbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 5 juli 2012 gedurende een periode van 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek. Alle stukken zijn tevens digitaal in te zien via de website www.gemeentebernisse.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende deze termijn kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Bernisse, Gemeenlandsedijk Noord 26, 3216 AG Abbenbroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met mw. M. van Doorn, telefoonnummer 0181-66 72 24. De termijn voor het indienen van zienswijzen eindigt op de laatste dag van de terinzagelegging. Degene die een zienswijze heeft ingediend, zal te zijner tijd worden geïnformeerd of en op welke wijze hiermee rekening is gehouden.

Naar boven