Logo Utrecht (Utr)
Bestemmingsplan Overvecht – Noordelijke Stadsrand

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 12 juli 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het op 21 juni 2012 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Overvecht- Noordelijke Stadsrand.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van Utrecht en omvat de wijk Overvecht en omgeving. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Vecht en de Spoorlijn Utrecht-Hilversum-Amersfoort in het zuiden. In de noordoostelijke hoek van het plangebied wordt de begrenzing gevormd door de oprit van de A27. Aan de noordzijde vormt de gemeentegrens de plangrens. Hiermee vormt het niet-stedelijke gebied (de Noordelijke Stadsrand) onderdeel van het plangebied. Ten slotte wordt de westelijke grens gevormd door de Franciscusdreef en de Burgemeester Huydecoperweg. Het bestemmingsplan richt zich op de actualisering van het ruimtelijk beleid voor Overvecht en de Noordelijke stadsrand. De bestaande ruimtelijk-functionele structuur vormt de basis.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijzigingen hebben betrekking op de toelichting, de verbeelding en de planregels.

De wijzigingen in de toelichting van het bestemmingsplan betreffen onder andere een aantal actualisaties van de tekst.

De wijzigingen in de regels en op de verbeelding betreffen onder andere:

  • het toevoegen van de definities ‘kleinschalige dagrecreatieve voorzieningen´ en ‘zorglandbouw´ in artikel

  • het toevoegen van de mogelijkheid tot het vergroten van het bouwvlak bij de bestemming Agrarisch, alsmede de mogelijkheid van het toelaten van een tweede bedrijfswoning in deze bestemming;

  • het mogelijk maken van kleinschalige dagrecreatieve voorzieningen en zorglandbouw in de bestemming Agrarisch;

  • het aanpassen van het maximaal toegelaten bebouwingspercentage van een aantal percelen aan de Gageldijk;

  • het aanduiden van de bestaande bedrijfswoningen op de percelen Gageldijk 12, 14 en 16:

  • het toevoegen van een regeling voor detailhandel tot 100m2 bij een verkooppunt voor motorbrandstoffen:

  • het toevoegen van een bestemmingsvlak met gemengde functies (artikel 7) op de hoek Fortunadreef-Heradreef, waarbij ook een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen voor maatschappelijke voorzieningen:

  • het toevoegen van een mogelijkheid om voor de bouw van vrijstaande bijbehorende bouwwerken af te wijken van de voorgeschreven minimale afstand tot de zijdlingse perceelsgrenzen.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt nadrukkelijk verwezen naar de stukken zoals die in te zien zijn.

Inzien

Het bestemmingsplan, als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0344.BPOVERVECHTNSR-0401, en het raadsbesluit met bijlagen, ligt met ingang van donderdag 12 juli 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 22 augustus 2012 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Overvecht

    Zamenhofdreef 17, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Let op: vanwege de vakantieperiode kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Het digitale bestemmingsplan, in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven