Logo Bergen (NH)
Ontwerpbestemmingsplan perceel gelegen tussen Midden Geestweg 1 en Meerweg 7 in Bergen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 12 juli 2012 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Perceel tussen Midden Geestweg 1 en Meerweg 7’ (imrocode NL.IMRO.0373.BPG01008meerweg7-B001) voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud

Het bestemmingsplan geeft regels voor het gebruik en de bebouwingsmogelijkheden voor het perceel gelegen tussen Midden Geestweg 1 en Meerweg 7 in Bergen. Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is om een extra woning met bijgebouwen op het perceel mogelijk te maken. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt het oude plan en beoogt voor de betreffende percelen een actuele en eenduidige planologisch-juridische regeling te bieden.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 12 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar op werkdagen gedurende openingstijden en kan eveneens op donderdagavond tussen 17:00 uur en 20:00 uur worden ingezien. Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, bij ‘Wonen, werken en leven’ onder ‘Ruimtelijke plannen’ of op www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Bergen, Postbus 175, 1860 AD Bergen. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden ‘zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Perceel tussen Midden Geestweg 1 en Meerweg 7’. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met heer B. Limmen van de afdeling Ontwikkeling, team Vormgeving, telefoonnummer 072 - 8880 364.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reacties betrekking hebben.

Bergen, 11 juli 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH).

Naar boven