Logo Midden-Drenthe
Bestemmingsplan ‘RvR Looveen 1a en Drijberseweg in Wijster’

Bestemmingsplan ‘RvR Looveen 1a en Drijberseweg in Wijster’ opnieuw vastgesteld

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘RvR Looveen 1a en Drijberseweg in Wijster’ heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan vervangt het bestemmingsplan met betrekking tot dezelfde percelen dat op 27 oktober 2011 door de raad is vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de percelen Looveen 1a in Wijster en een ongenummerd perceel aan de Drijberseweg in Wijster, kadastraal bekend gemeente Beilen, sectie S, nummer 390. Dit perceel is gelegen naast de woning aan Drijberseweg 8 in Wijster.

Aanleiding voor het bestemmingsplan is het verzoek om toepassing te geven aan de Regeling-Ruimte-voor-Ruimte. Hierdoor wordt het intensieve bedrijf op Looveen 1a in Wijster beëindigd, de agrarische bedrijfsgebouwen gesloopt en wordt een woning aan de Drijberseweg in Wijster mogelijk gemaakt.

De wijziging ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op de verbeelding of plankaart van het perceel aan de Drijberseweg in Wijster. De bestemming ‘Wonen’ is kleiner geworden. Het resterende deel is bestemd als ‘Agrarisch met Waarden-1’.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 12 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ → ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Gedurende de periode van inzage kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen en

  • alle belanghebbenden voor zover het gaat om de wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Informatie

Voor meer informatie over deze procedure, kunt u contact opnemen met mevrouw T.M. Engels van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl

Naar boven