Logo Nunspeet
Vastgesteld bestemmingsplan Stationslaan-Oost Bestemmingsplan Centrum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 juni 2012 het bestemmingsplan Stationslaan-Oost Bestemmingsplan Centrum gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat:

  • de realisatie van een parkeerterrein met circa 90 openbare parkeerplaatsen voor kortparkeren;

  • een complex met commerciële ruimte en zeven appartementen op het perceel Driestweg 6 en 8;

  • een ruimte voor detailhandel en dienstverlening en twee appartementen aan de achterzijde van Stationslaan 27–29 (Action);

  • een opslagruimte voor de Protestantse Gemeente Nunspeet achter het pand Stationslaan 31 (Grootkarzijn);

  • uitbreiding van de sportschool en de bouw van vijf appartementen aan de Bergakkerweg 14a.

Het plangebied is globaal gelegen oostelijk van de Stationslaan, zuidelijk van de Driestweg, westelijk van de Bergakkerweg en noordelijk van de Korteweg in Nunspeet. Met ingang van woensdag 11 juli 2012 ligt voornoemd bestemmingsplan in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Markt 1 in Nunspeet gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de gemeentelijke website (www.nunspeet.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bij de vaststelling van de bestemmingsplannen zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen doorgevoerd op de planregels, de verbeelding en de toelichting. Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit, de zienswijzennota en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met A.M. Kleine Staarman van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via doorkiesnummer 0341-259 422.

Naar boven