Logo Overbetuwe
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Elst Centraal, Infra, P+R en Huis der Gemeente

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Elst Centraal, Infra, P+R en Huis der Gemeente op 29 mei 2012 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen die ten opzichte van de twee ontwerpbestemmingsplannen ‘Elst Centraal, Infra’ en ‘Elst Centraal, Huis der Gemeente’ naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve zijn aangebracht, staan in hoofdstuk 2 van het ‘Rapport zienswijzen ontwerpbestemmingsplannen Elst Centraal, HdG en Elst Centraal, Infra’. Dit Rapport zienswijzen is als bijlage bij het bestemmingsplan raadpleegbaar.

Het bestemmingsplan Elst Centraal, Infra, P+R en Huis der Gemeente ligt met ingang van donderdag 12 juli 2012 gedurende 6 weken ter inzage1.

Het vastgestelde plan met bijbehorende stukken is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1734.0129ELSTcentraal-VSG1.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://bronro.overbetuwe.nl/AA656472-D2EF-4053-9219-EAC6B4AA09F1/.

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl, onder Wonen, verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen (o.a. bestemmingsplannen).

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor onder andere de bouw van het Huis der Gemeente, een fietsenstalling, een P+R-garage en kantoren aan de oostzijde van het stationsgebied te Elst en de rondomliggende infrastructuur (waaronder twee tunnels en een keerspoor).

Hoe kunt u beroep instellen tegen het raadsbesluit?

Vanaf 13 juli tot en met 23 augustus 2012 kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een zienswijze heeft ingediend en u bent belanghebbende, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken. Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft, kunt u – als u belanghebbende bent en zich niet met die wijzigingen kan verenigen – ook beroep instellen.

U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u moet betalen.

Op dit raadsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift alle beroepsgronden tegen dit besluit moet aangeven. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. U kunt in uw beroepschrift alleen een beroep doen op rechtsregels die bedoeld zijn om uw eigen belang te beschermen. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen.


X Noot
1

U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m woensdag van 8.30–17.00 uur, donderdag van 8.30–20.00 uur en vrijdag van 8.30–13.00 uur).

Naar boven