Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan Fluvium – SB gebouw

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2012 heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan ‘Fluvium – SB gebouw’

Inzien

Dit bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 12 juli 2012 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is met ingang van 12 juli ook via internet in te zien op

www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0202.779-0301.

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.779-0301.

Plangebied

Het plangebied ligt ten oosten van het stadscentrum en wordt begrensd door de Van Oldebarneveldtstraat in het oosten en de Broekstraat in het noorden. De westgrens wordt gevormd door de open ruimte westelijk van het gebouw van het voormalige pand van de dienst Stadsbeheer (SB-complex).

Doel

Het plan beoogt te voorzien in de planologische regeling voor het oostelijk deel van het SB-complex. Het betreft voornamelijk de bestaande bebouwing van het voormalige gebouw van de Dienst Stadsbeheer aan de Van Oldenbarneveldtstraat. In deze bebouwing en eveneens te realiseren nieuwbouw op een gedeelte van het complex wil corporatie Volkshuisvesting een mix van wonen en kleinschalig werken in de creatieve sector ontwikkelen met daarbij één ondersteunende horecafunctie.

Voor het westelijk deel van het SB-complex zal op korte termijn ook een bestemmingsplan in procedure worden gebracht.

Procedure

De belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R. Slippens, tel. nr.: 026-3773409 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 11 juli 2012

Naar boven