Logo Stein
Voorlopige aanwijzing voorkeursrecht percelen G1780 en G1842 te Stein

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stein maken ingevolge de artikelen 6 en 7 Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat op het perceel Raadhuisplein 38, kadastraal bekend als G1780 en G1842, een voorlopig voorkeursrecht is gevestigd.

De voorlopige aanwijzing heeft een maximale geldingsduur van drie maanden en vervalt na het verstrijken van deze drie maanden, tenzij de gemeenteraad vóór die termijn een besluit tot aanwijzing heeft genomen.

Inzage

Het besluit, alsmede de bij dit besluit behorende kadastrale tekening en lijst, met de kadastrale aanduidingen van de in de aanwijzing opgenomen percelen en perceelsgedeelten, alsmede hun grootte en de namen van de eigenaren, één en ander volgens de openbare registers van het kadaster, liggen voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis bij de afdeling Publiekzaken, Stadhouderslaan 200 te Stein tijdens de openingstijden met ingang van 7 juli 2012, gedurende 6 weken.

Rechtsgevolg

Voorkeursrecht betekent dat, een eigenaar die zijn eigendom of beperkt recht wil verkopen, dit eerst aan de gemeente Stein dient aan te bieden en deze in de gelegenheid dient te stellen om het perceel te kopen.

Het besluit treedt in werking op 7 juli 2012, zijnde een dag na onderhavige publicatie.

De eigenaar van de onderhavige percelen heeft afzonderlijk bericht gekregen middels aangetekende brief van onderhavig besluit.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende desgewenst binnen een termijn van zes weken, ingaande de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar (een motivering van het bezwaar).

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: Het college van burgemeester en wethouders van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein.

Tevens kan, hangende het bezwaar een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Rechtbank Maastricht, sector Bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

Stein, 6 juli 2012

Burgemeester en Wethouders van Stein, A.C. Barske, burgemeester.

J.G.A.W. Willemsen, secretaris.

Naar boven