Logo Lingewaard
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Maliebaan-Roode Wald te Angeren

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 28 juni 2012 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan Maliebaan-Roode Wald te Angeren

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Maliebaan-Roode Wald te Angeren’ beoogt woningbouw mogelijk te maken op het oude kermisterrein en het aansluitende terrein het Roode Wald in Angeren. Het bestemmingsplan beoogt maximaal zeven woningen planologisch mogelijk te maken. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Zahnstraat, Rijndijk en Lodderhoeksestraat te Angeren.

Besloten is om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan Maliebaan-Roode Wald is gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor eenieder met ingang van donderdag 12 juli 2012 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen en leven → bekendmakingen → bestemmingsplannen → Maliebaan Roode Wald te Angeren);

  • Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Gelet op artikel 8.2 lid 1 sub a Wro juncto artikel 6:13 Awb kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn  van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beeldkwaliteitseisen

De gemeenteraad van Lingewaard heeft op 28 juni 2012 het beeldkwaliteitsplan Maliebaan-Roode Wald, Angeren als onderdeel van de welstandsnota vastgesteld.

In verband met het bestemmingsplan ‘Maliebaan-Roode Wald te Angeren’ is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitsplan vormt het toetsingskader voor esthetische aspecten bij bouwaanvragen. Het beeldkwaliteitsplan ligt eveneens met ingang van donderdag 12 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel (zie het voorgaande).

Tegen het beeldkwaliteitsplan kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Bemmel, 11 juli 2012

Naar boven