Logo Duiven
Kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan Seingraaf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 2 juli 2012, besluitnummer 2012/V-7, het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Seingraaf’ heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan

Het nieuwe bedrijventerrein Seingraaf is - globaal aangegeven - gelegen in de oksel van de IJssel en de A12 in het noordwesten van de gemeente Duiven. Het plangebied wordt ontsloten en aan de zuidzijde begrensd door de Rivierweg. De A12 vormt de oostelijke begrenzing van het plangebied. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de gemeente Westervoort en aan de noordzijde door de Lathumsedijk. Het plangebied is binnendijks gelegen. Seingraaf heeft betrekking op een gebied met een bruto oppervlakte van circa 18 hectare. Seingraaf is bedoeld als regionaal bedrijventerrein. Op Seingraaf zullen bedrijven uit de lichtere milieucategorieën (categorie 1 t/m 3) worden gehuisvest.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht.

  • 1. De bestemming verkeer ter hoogte van de Driegaardensestraat is op de verbeelding met 1 meter aan weerszijden van de weg verbreed.

  • 2. De geluidzone van het gezoneerde bestemmingsplan Afvalstoffenverwerkingsbedrijf Putman is op de verbeelding van het bestemmingsplan Seingraaf aangegeven.

  • 3. De begrenzing van de nieuw te realiseren waterberging ten zuiden van het Centerpoort-Nieuwgraaf is op de verbeelding van het bestemmingsplan enigszins aangepast.

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan met ingang van donderdag 12 juli 2012 gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het vastgestelde bestemmingsplan te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

Informatie

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 12 juli 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de sectorbalie Grondgebied. Deze balie is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0226.BPSEINGRAAF001-VS01 en via de gemeentelijke website www.duiven.nl (politiek en organisatie – beleid en regelgeving – bestemmingsplannen – vastgesteld).

Naar boven