Ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling terrein De Vrije Teugel’ ter inzage

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, dat met ingang van donderdag 26 januari 2012 gedurende 6 weken, dus tot en met woensdag 7 maart 2012, het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling terrein De Vrije Teugel’ ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen op de locaties Bedafseweg 22 (het huidige terrein van de ‘Vrije Teugel’) en Oude Bosweg 2. Stichting Dichterbij wil voor haar cliënten aan Oude Bosweg 2 een twintigtal wooneenheden realiseren met de mogelijkheid van dagbesteding in een daarvoor geschikt te maken bestaande boerderij.

Aan Bedafseweg 22 zullen de functies hotel, horeca, zalencentrum en wellness tot ontwikkeling worden gebracht. Hoewel laatstgenoemde functies ook al zijn toegestaan binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2006’ zijn beide ruimtelijke ontwikkelingen toch vervat in één nieuw bestemmingsplan, onder meer om te bereiken dat de maximaal toegestane bebouwingsoppervlakte die het vigerende bestemmingsplan voor beide locaties op dit moment biedt als gevolg van deze nieuwe ontwikkelingen niet toeneemt maar wordt herverdeeld over beide locaties. Het betreft een particulier initiatief. Er zal geen exploitatieplan behorende bij dit bestemmingsplan worden vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

Beide documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder Wonen en leven/projecten en – voor wat betreft het bestemmingsplan – op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met 7 maart 2012 kan eenieder, naar keuze mondeling of schriftelijk, met het naar voren brengen van een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Uden, postbus 83, 5400 AB Uden. Een mondelinge zienswijze kunt u kenbaar maken bij de publieksbalie; deze reactie wordt schriftelijk vastgelegd. De gemeenteraad zal eventueel naar voren gebrachte zienswijzen betrekken bij haar besluitvorming rondom de vaststelling van het bestemmingsplan later dit jaar.

Uden, 25 januari 2012

Burgemeester en wethouders van Uden, de secretaris, J.M. Smarius.

De burgemeester, H.A.G. Hellegers.

Naar boven