Vaststelling bestemmingsplan E.L. Ubbensweg 2, Huizinge

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 19 december 2011 het bestemmingsplan E.L. Ubbensweg 2 te Huizinge heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken gedurende een periode van zes weken, van dinsdag 3 januari tot en met maandag 13 februari voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan ligt voor eenieder op de volgende wijzen ter inzage:

  •  digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;

  •  digitaal als PDF-bestand op de gemeentelijke website www.loppersum.nl onder de rubriek ‘Actueel → Bestemmingsplannen → Vastgestelde bestemmingsplannen’;

  •  op papier tijdens de openingsuren bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Molenweg 12 te Loppersum.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het vergroten van het bouwblok tot circa 0,5 ha en het bouwen van een ligboxenstal op het perceel E.L. Ubbensweg 2 te Huizinge.

Naar aanleiding van een ingekomen zienswijze en een paar ambtelijke wijzigingen bevat het vastgestelde bestemmingsplan de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Toelichting

  • Pag. 9, afbeelding 3 is aangepast aan gewijzigd landschappelijk inpassingsplan. Eerste regel onder afbeelding 9; twee sleufsilo’s is gewijzigd naar drie sleufsilo’s.

  • Pag. 10, laatste regel: 0,5 ha is gewijzigd naar 0,52 ha.

  • Pag. 14, paragraaf 3.2, art 4.36 (verbod op aanleg) boomgaarden en fruitteelt is toegevoegd.

  • Pag. 25, paragraaf ‘Toename verhard oppervlak’; één na laatste zin ‘en de uitbreiding van verharding’ is verwijderd.

  • Pag. 25, paragraaf ‘Vervuiling verhard oppervlak’ de volgende zin is toegevoegd: ‘Bij de bouw van de nieuw te bouwen stal, de aanleg van de erfverharding en de sleufsilo’s en vaste mestopslagplaats wordt t.a.v. de toe te passen bouwmaterialen uitgegaan van duurzame bouwmaterialen teneinde uitloging van schadelijke stoffen naar het regenwater te voorkomen.’

  • Pag. 25, paragraaf ‘Vervuiling verhard oppervlak’ laatste zin: ‘Niet verontreinigd . . . . . E.L. Ubbensweg.’ is toegevoegd.

  • Pag. 37: reactie op zienswijze is toegevoegd.

  • Bijlagen 21, 22, 23 en 24 zijn toegevoegd.

Planregels

  • Art. 3.1 planregels (verbod op aanleg) boomgaarden en fruitteelt is toegevoegd.

Plankaart

  • Bouwvlak is aangepast n.a.v. zienswijze en aanpassing landschappelijke inpassing.

  • Het gedeelte van het agrarische perceel waarop geen bouwvlak rust is toegevoegd.

Degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, of de belanghebbende die bezwaar heeft tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, kan gedurende de terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 14 februari 2012. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven