Vergunning Rederij Eureka te Deventer

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Bij besluit van 28 juni 2012, nr. RWS/SCV-2012/2783, is aan Rederij Eureka te Deventer een vergunning verleend op grond van de Waterwet. Het betreft een vergunning voor het plaatsen van een ponton en een loopbrug gedurende het vaarseizoen 2012 ten behoeve van het in- en ontschepen van passagiers in de IJsselkom te Dieren.

Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen is de gevraagde vergunning verleend voor de periode 1 juli 2012 tot 1 september 2012.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 11 juli 2012, voor een periode van zes weken, op werkdagen ter inzage ten kantore van:

  • Rijkswaterstaat dienst Oost-Nederland, Waterdistrict Twentekanalen-IJsseldelta, Hanzeweg 60 te Deventer, van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • Rijkswaterstaat dienst Oost-Nederland, afdeling WSE, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • het gemeentehuis van de gemeente Rheden, Hoofdstraat 3 te De Steeg, op maandag tot donderdag van 8.30 uur tot 15.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot en met 12.30 uur en

  • het Gemeentelijk Servicecenter Dieren, Ericaplein 5 A te Dieren, op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan tot en met 21 augustus 2012 beroep bij de rechtbank sector Bestuursrecht worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp;

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking op 22 augustus 2012 tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft. Van de indiener van het beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken tijdens kantooruren wenden tot Rijkswaterstaat dienst Oost-Nederland, Waterdistrict Twentekanalen - IJsseldelta, telefonisch bereikbaar via nummer 0570-50 37 18.

Arnhem, juli 2012

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, namens deze: het hoofd van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving, M.A. de Wolf.

Naar boven